Wat te doen in Voorschoten

Wat is er toch veel te doen in Voorschoten. Kom je een paar dagen naar de gemeente Voorschoten, dan ga jij je geen moment vervelen. Ontdek de natuur, de gezellige terrassen, bezoek de weekmarkt of maak een mooie wandeltocht.

VVV en Museum Voorschoten

In het historisch hart van Voorschoten, in de fraaie Voorstraat, vindt u de VVV, gevestigd in Museum Voorschoten. De medewerkers van de VVV zullen u graag informeren over het dorp en de mooie omgeving. Musea, wandelen of fietsen, het is allemaal mogelijk. 

Winkels Voorschoten

Voorschoten heeft een breed aanbod van winkels. Want of je nu wil shoppen, visje wil afhalen of iets zoekt voor in je huis. In de lange winkelstraat (Schoolstraat) zijn de meeste winkels. Een groot voordeel is ook dat je er gratis kan parkeren op meerdere parkeerplaatsen die zijn gelegen rondom het centrum. Bekijk hier waar de winkelstraat is gelegen en welke winkels er zijn in Voorschoten.

Wandelen- en fietsen in Voorschoten

Natuurlijk kan je ook mooie wandel- en fietstochten maken door Voorschoten. Wat dacht je van een wandeling door de Kasteelpark van Kasteel Duivenvoorde. Dit kasteelpark is prachtig gelegen en midden in de natuur. Een heerlijke plek voor jong en oud. Tevens is er ook een restaurant waar je heerlijk kan lunchen en kan relaxen in de ruime buitentuin met terras. Ook leuk is natuurlijk om Kasteel Duivenvoorde van binnen te zien!

Ook starten er een aantal prachtige fietsroutes vanaf het kasteel. Ben je met de kids op pad dan moet je zeker de kinderboerderij van Voorschoten bezoeken dat is gelegen in park Rosenburgh. De kinderen staan hier oog in oog met geiten, konijnen en nog veel meer dieren. Kopje thee/koffie en een frisje na afloop dat kan bij Theehuis Jansland waar je binnen en buiten kan zitten.

Recreatiegebied

Recreatiegebied Vlietland is het makkelijkst te bereiken met de fiets of wandelend als je overnacht in Voorschoten. Het recreatiegebied heeft meerdere zandstranden waar je kan zonnen en zwemmen. Wil je een dagje het water op, dan kan je terecht bij Watersportcentrum Vlietland. Hier kan je verschillende soorten boten huren. Leuk is om bijvoorbeeld een sloep te huren of als je een ervaren zeiler bent te zeilen om het recreatiemeer. Of ga een uurtje waterfietsen, kortom watersportmogelijkheden volop!

Overnachten in Voorschoten

Kom je een paar dagen naar het gezellige Voorschoten, dan zoek je natuurlijk een plek om te overnachten. In Voorschoten op de Veurseweg kan je overnachten in het Hotel Van der Valk de Gouden Leeuw. En wist jij dat dit eerste Van der Valk ter wereld was. Want in Voorschoten is de bekende hotelketen begonnen. Wil je liever wat kleinschaliger overnachten dan kan dit bij La Casita Bed & Breakfast op de voorstraat. De voorstraat is een gezellige straat met restaurants en terrassen en tevens de mooiste straat van Voorschoten. Kom je in de zomermaanden en wil je graag kamperen, ook dat is mogelijk. Camping Vlietland ligt net naast Voorschoten, maar het dorp is met de fiets vanaf de camping zeer goed en snel te bereiken. Want in 10 minuten fietsen sta jij al in hartje Voorschoten.

La Casita Bed & Breakfast
Wat te doen in Voorschoten

ZOEKEN
Voer minimaal 3 karakters in.
Meestgebruikte tags

Er zijn geen resultaten gevonden

Zoekresultaten op titel

Zoekresultaten op tags

Agendaitems

nl

Start typing and press Enter to search