Vorstelijk genieten in
Wassenaar en Voorschoten


Ontdek hier het rijke aanbod

Strand

Strand

Attracties

Attracties

Blijven slapen

Blijven slapen

Films in Voorschoten

Films in Voorschoten

01-08-2019 - 01-04-2023
Vele activiteiten in de Bieb

Vele activiteiten in de Bieb

01-08-2019 - 01-12-2023
Vier het leven met een boom op Duivenvoorde

Vier het leven met een boom op Duivenvoorde

01-12-2020 - 06-12-2021
Winkelen

Winkelen

Proeven

Proeven

Cultuur

Cultuur

Waterrecreatie

Waterrecreatie

Voorschoten

Een bezoek aan Voorschoten betekent kennismaken met een rijke historie. Voorschoten kent ontelbare monumentale panden, waaronder de bekende Zilverfabriek of Kasteel Duivenvoorde. In het museum van Voorschoten, aan de Voorstraat is hierover veel terug te vinden. In het centrum vindt u informatiepanelen die het historische verhaal vertellen. De paardenmarkt is rond het jaar 1200 ontstaan en is daarmee één van de oudste jaarmarkten van Nederland. Voorschoten is onderdeel van Park Hollandse Duinen. Met het recreatiegebied Vlietlanden (onderdeel van de Hollandse Plassen) op een steenworp afstand, is Voorschoten aantrekkelijk voor watersportliefhebbers. Met een (gehuurde) sloep verkent u de omgeving. Ook is het heerlijk om door Voorschoten heen te fietsen. Daarnaast fiets je makkelijk naar het strand in Wassenaar of de gezellige studentenstad Leiden.

Restaurants in Voorschoten

Voor historie en sfeer komt u naar de Voorstraat met zijn gezellige cafés en restaurants, gelegen tussen monumentale panden en omringd door eeuwenoude Hollandse lindes. Zo zijn er meerdere restaurants naast elkaar gelegen, maar ook zijn er op loopafstand meerdere restaurant. Het aanbod is breed want of je nu wil genieten van de Franse, Italiaanse, Griekse of Spaanse keuken in Voorschoten kan het allemaal. 

Ben je in het centrum dan zijn er vele winkels, boetiekjes, cafés en restaurants. Daarnaast is er elke vrijdag in de Voorstraat de weekmarkt. Hier koop je verse producten, maaltijden, kleding of drink je heerlijk een kopje koffie of thee. Ook kan de auto in het centrum overal gratis worden geparkeerd.

Vakantie in Voorschoten

Ben je een vakantiegast dan is het ook nog eens de ideale uitvalsbasis voor verschillende uitstapjes. Want zo ben je snel in de steden Leiden en Den Haag. De steden zijn goed met de auto te bereiken, maar ook met de bus of pak de trein van één van de twee stations. 

Dit alles maakt Voorschoten een heerlijke plek om te wonen, voor een korte vakantie of een dag bezoek.

Bekijk Wassenaar en Voorschoten op de kaart

ZOEKEN
Voer minimaal 3 karakters in.
Meestgebruikte tags

Er zijn geen resultaten gevonden

Zoekresultaten op titel

Zoekresultaten op tags

Agendaitems

nl de

Start typing and press Enter to search