Museum Wassenaar

Je bent op zoek naar een museum in Wassenaar. In totaal zijn er 4 musea in één van de mooiste en gezelligste dorpen aan het strand. De verschillende musea zijn ook echt totaal verschillend. De twee bekendste musea in Wassenaar zijn uiteraard het Louwman Museum en Museum Voorlinden.

De verschillende musea:

  • Louwman museum
  • Museum Voorlinden
  • Brandweer museum
  • Museum Duindigt

Louwman Museum

Het Louwman Museum is gelegen aan de rand van Wassenaar tegen de stad Den Haag aan. De auto liefhebber moet geweest zijn in dit prachtige museum, dat ’s werelds oudste privé collectie automobielen beschikt. In totaal zijn er maar liefst 275 auto’s, die allemaal bekeken kunnen worden.

En of je nu met de fiets, het openbaar vervoer of met de auto komt het museum is zeer goed te bereiken.

Museum Wassenaar, Louwman

Museum Voorlinden

Het andere bekende museum in Wassenaar is Voorlinden. Hier kan je een bezoek aan  het museum combineren met een heerlijke wandeling door de natuur rondom het museum.

In het museum zijn steeds weer nieuwe tentoonstellingen en ook meerdere tentoonstellingen tegelijk. Daarnaast kan je ook heerlijk eten in het restaurant. Je kan er ook terecht voor vergaderruimte, workshop of seminar.

Museum Voorlinden

Museum Wassenaar

Twee kleinere musea in Wassenaar zijn het Brandweer museum en museum Duindigt. Maar ook deze twee musea zijn meer dan een bezoek waard. In het brandweer museum zie je de historie van de brandweer. En bij Duindigt kom je alles te weten over de draf- en renpaarden.

Bekijk hier alle musea in Wassenaar en Voorschoten. 

ZOEKEN
Voer minimaal 3 karakters in.
Meestgebruikte tags

Er zijn geen resultaten gevonden

Zoekresultaten op titel

Zoekresultaten op tags

Agendaitems

nl

Start typing and press Enter to search