Nieuwe tentoonstelling op kasteel Duivenvoorde: Liefdevol verzameld

Voorschoten
09-04-2021 t/m 25-10-2021
Het tentoonstellingsthema van 2021 is: Liefdevol verzameld. Dit seizoen zullen privéverzamelingen worden getoond die het publiek nog nooit gezien heeft. Dit zijn gedeeltelijk schenkingen van de familie Schimmelpenninck van der Oije, die het kasteel afgelopen najaar heeft verlaten. Verzamelen zat de familie in het bloed en werd op het kasteel eeuwenlang doorgegeven.

Voorbeelden van wat bijeen werd gebracht zijn de exotische schelpen, verzameld en onderzocht door de negentiende-eeuwse kasteelvrouwe Henriëtte Neukichen genaamd Nyvenheim en de twintigste-eeuwse Oranjeverzameling bestaande uit honderden prentbriefkaarten, bekers, borden, lintjes en zeepjes. De uitgebreide collectie Japans en Chinees porselein van de verzamelaar Hendricus Adolphus Steengracht. En bijzondere verzamelingen waaiers en wapens, allemaal Liefdevol verzameld door de families op Duivenvoorde.

Organisator: Kasteel Duivenvoorde

Bijzonderheden:
Ontdek deze verzamelingen tijdens onze rondleidingen: donderdag tot en met zondag om 12:00 en 14:00 uur. Ook is het mogelijk om met uw eigen gezelschap of familie van een speciale rondleiding te genieten; gecombineerd met koffie, lunch of borrel. Neem hiervoor contact op via activiteiten@kasteelduivenvoorde.nl.

Adresgegevens:
Laan van Duivenvoorde 4
2252 AK VOORSCHOTEN

Entreeprijs evenement:
13,50

Nieuwe tentoonstelling op kasteel Duivenvoorde: Liefdevol verzameld

Laan van Duivenvoorde 4 2252 AK VOORSCHOTEN

Plan je route

ZOEKEN
Voer minimaal 3 karakters in.
Meestgebruikte tags

Er zijn geen resultaten gevonden

Zoekresultaten op titel

Zoekresultaten op tags

Agendaitems

nl

Start typing and press Enter to search