Historische parkrondleiding Duivenvoorde

Voorschoten
03-09-2020 t/m 25-10-2020
LUISTER NIET BINNEN, MAAR BUITEN!
Landgoed Duivenvoorde kent vele ‘verborgen verhalen’, die kleur geven aan de bijna achthonderd jaar bewonersgeschiedenis en adellijke wooncultuur die de buitenplaats rijk is. Van oudsher gebruikten de bewoners en eigenaren van Duivenvoorde het kasteel als zomerverblijf en het landgoed als plek om te verpozen, tot rust te komen en de natuur te beleven. Daarnaast hadden zij ook allerlei functies te vervullen in de regio als ambachtsvrouwen of hoogheemraden. Beleef deze verborgen verhalen onder leiding van een deskundige gids tijdens de historische parkrondleidingen

september en oktober - Iedere donderdag en zondag om 14:00 uur.

De vele verhalen die het landgoed rijk is vertellen onder andere van een invloedrijke weduwe in de achttiende eeuw tot een conflict over de spoorlijn in de eeuw daarna. Daarnaast zal in de rondleiding worden ingegaan op de diverse momenten waarop de tuin werd aangepast aan de tijd, van een barokke achttiende-eeuwse stijltuin tot een Engels landschapspark van de befaamde tuinarchitect Jan David Zocher jr. Ook de historische rijtuigen, zo geliefd bij de bewoners, kunnen in deze rondleiding niet ontbreken.
Wilt u tijdens een wandeling door het park meer te weten komen over de boeiende, eeuwenoude geschiedenis van Duivenvoorde? Laat u dan rondleiden door een van onze deskundige gidsen; zij vertellen alles over de historie van landgoed, bewoners en de aanwezige monumenten en brengen u in verwondering over al het moois dat het landgoed rijk is.

De rondleiding start op het voorplein van het kasteel en duurt ongeveer een uur.

Organisator:
Kasteel Duivenvoorde

Bijzonderheden:
Wilt u deze rondleiding exclusief voor uw eigen gezelschap boeken? Informeer naar de mogelijkheden via sales@kasteelduivenvoorde.nl.

Adresgegevens:
Laan van Duivenvoorde 4
2252 AK VOORSCHOTEN

Entreeprijs evenement:
€13,50,- p.p

Historische parkrondleiding Duivenvoorde

Laan van Duivenvoorde 4 2252 AK VOORSCHOTEN -

Plan je route

ZOEKEN
Voer minimaal 3 karakters in.
Meestgebruikte tags

Er zijn geen resultaten gevonden

Zoekresultaten op titel

Zoekresultaten op tags

Agendaitems

nl

Start typing and press Enter to search