Wat te doen in Wassenaar?

Wassenaar is een veelzijdige gemeente waar je van alles kan doen. De gemeente heeft iets meer dan 26.000 inwoners. Een leuk shirtje kopen, lekker op het terras zitten of een mooie lamp voor in huis, in het centrum van Wassenaar zijn vele winkels en boetiekjes. Daarnaast zijn er ook verschillende supermarkten en misschien wel de beste IJssalon van Nederland. Daarnaast zijn er vele prachtige wandel- en fietsroutes door de natuur mogelijk. Meijendel en de Horsten zijn een natuurgebieden waar je helemaal tot rust gaat komen en zeker weten gaat genieten.

Overnachten

Naast het winkelgedeelte is er in Wassenaar nog veel meer te doen. Want ben je toerist en wil je overnachten in Wassenaar dan kan dat op verschillende plekken. Ga je graag voor veel luxe, overnacht dan in een hotel of Bed & Breakfast. Heel gaaf is het om te overnachten bij Duinrell. In de luxe lodges of glamping accommodaties ga je een onvergetelijke tijd tegemoet. Daarnaast mag je als campinggast ook nog eens gratis gebruik maken van het attractiepark en het Tikibad.

Wat kleinschaliger kamperen dat kan bij Camping Maaldrift of Camping Duinhorst. Deze campings hebben beide een prachtige liggen.

Wat te doen in Wassenaar op het strand

Zeg je Wassenaar dan zeg je natuurlijk ook het strand. Het brede zandstrand wordt ook wel de Wassenaarse Slag genoemd. Je kan bij de Wassenaarse Slag uitstekend parkeren en met de fiets is het strand ook goed bereikbaar. Op het strand staan verschillende strandpaviljoens waar je heerlijk de dag kan beginnen en eindigen. Ook kan je bij de verschillende strandpaviljoens eten en drinken afhalen.

Liefhebber van de paardensport, dan moet je zeker een keer een bezoek hebben gebracht aan Duindigt. Want de draverijen zijn hier uniek en altijd spannend. Daarbij is er altijd een sterk deelnemersveld. Duindigt ligt tussen Wassenaar en Den Haag in, ideaal voor een dagje uit.

En wist je dat Wassenaar ook twee hele bekende musea heeft, namelijk Museum Voorlinden en het Louwman Museum. Bij Museum Voorlinden geniet van je van de moderne en hedendaagse kunst, in de bijbehorende tuin kan je ook nog eens heerlijk wandelen. Bij het Louwman Museum ga je alles ontdekken over de auto industrie.

Louwman Museum in Wassenaar
Wat te doen in Wassenaar

ZOEKEN
Voer minimaal 3 karakters in.
Meestgebruikte tags

Er zijn geen resultaten gevonden

Zoekresultaten op titel

Zoekresultaten op tags

Agendaitems

nl

Start typing and press Enter to search